Voor hoeveel personen is een fondueset geschikt? Een simpele berekening!

Voor hoeveel personen is een fondueset geschikt? Een simpele berekening!

500 ml, 1.3 liter, 6.5 (!) liter… Bij BOSKA vind je een groot aantal kaasfonduesets met verschillende inhoud. Maar hoe weet je voor hoeveel personen een fondueset geschikt is? En hoeveel kaasfondue moet je eigenlijk per persoon klaarmaken? Hieronder vind je een paar eenvoudige tips.

Verschillende manieren om naar de inhoud van een fondueset te kijken

De inhoud van een fondueset wordt op onze website op verschillende manieren beschreven. De belangrijkste twee zijn de inhoud in liters tot aan de rand en het aantal gram kaasfondue dat er dan in past. Die laatste gebruik je bij het bepalen voor hoeveel personen een fondueset geschikt is.

Hoe bepaal je voor hoeveel personen een fondueset geschikt is?

Dit is afhankelijk van twee dingen: 1. Ga je de fondue als maaltijd of snack/borrelhapje eten? 2. Gaat het om kleine of grote eters? Zodra je dit weet, kijk je naar hoeveel gram kaasfondue er in een fondueset past. Op basis hiervan kun je met een simpele berekening bepalen voor hoeveel personen de set ongeveer geschikt is. Hieronder vertellen we je hoe.

Fondue als maaltijd: hoeveel kaasfondue heb je per persoon nodig?

Ga je de kaasfondue als maaltijd eten? Reken dan ongeveer op 200 gram kaasfondue per persoon. Gaat het om hele grote eters? Dan kom je al snel aan 250 gram per persoon. Iets meer of minder is in beide gevallen niet erg. Mocht je minder kaasfondue in huis hebben of past er iets minder in de pan, wees niet getreurd! Doe er dan gewoon wat extra dippers en andere bijgerechten bij.

BOSKA Fonduesets

Fondue als snack/borrelhapje: zoveel kaasfondue eet je per persoon

Kaasfondue als snack tijdens een borrel of feestje... heerlijk en origineel! Afhankelijk van hoeveel andere lekkere borrelhapjes je op tafel zet, kun je van 100 gram kaasfondue per persoon uitgaan. Bij grote eters 125 gram. Staat je hele tafel vol met andere hapjes (en drankjes)? Dan is 75 gram – 100 gram per persoon zeker genoeg.

Zo eenvoudig is de berekening

Bij onze berekening gaan we uit van ongeveer 200 gram kaasfondue per persoon. Heeft de fonduepan een inhoud van 1,2 liter en past hier 875 gram fondue in? Dan is dit genoeg als maaltijd voor 4 personen of snack voor 8 personen. Bij een inhoud van 300 ml, geschikt voor 175 gram kaasfondue, is het dus genoeg voor 1 persoon als maaltijd en 2 personen als snack.

Belangrijkste om te weten: je zit nooit verkeerd!

Een kleine fonduepan vul je eenvoudig bij als je meer kaasfondue wilt eten dan dat er in de pan past. En een grote fonduepan doet het ook prima als hij een keer met minder kaasfondue gevuld is. Zet in het laatste geval de brander niet te hoog aan, zodat de kaasfondue niet verbrand. Dus gebruik onze berekening vooral als eenvoudig handvat... en geniet!

Nog makkelijker… gebruik onderstaande hyperlinks om direct naar de juiste kaasfonduesets te gaan


Kaasfondue maaltijd voor:
1 persoon | 2 personen | 4 personen | 6 personen | 8 personen | 12 personen

Kaasfondue snack voor:
2 personen | 4 personen | 8 personen | 12 personen | 16 personen | 24 personen

Let op: zoals we hierboven al bespraken, gaat het aantal personen om een schatting!