6 tips voor de perfecte paasborreltafel

6 tips voor de perfecte paasborreltafel
Wil je op een originele en gezellige manier Pasen vieren? Kies dit jaar dan voor een paasborrel! Zo geniet je samen met je familie of vrienden van een smaakvol Pasen. En dat zonder uren in de keuken te hoeven staan. Hoe je dit doet? Volg eenvoudig onderstaande tips voor een perfecte paasborreltafel en geniet!


Tip 1: Bespaar bereidingstijd met houten serveerplanken

Voor een tafel vol heerlijke hapjes hoef je niet lang bezig te zijn. Op een houten serveerplank ziet namelijk alles er smaakvol en sfeervol uit. Een borrelplank met kleine hapjes zoals gesneden groenten, smeersels, vleeswaren en kaasjes is dus zo gemaakt. Daar hoef je – tenzij je dit wel wilt natuurlijk – niet uren voor in de keuken te staan.


Tip 2: Kies voor smaakvolle producten uit het seizoen

Met seizoensgroenten, -fruit en lentekazen creëer je een ware smaaksensatie. Deze producten bevatten in hun eigen seizoen de meeste vitaminen en mineralen, zijn vol van smaak en zijn minder belastend voor het milieu. Probeer eens iets uit met asperges (het witte goud!), rabarber of een verse Brie de Meaux. Of maak frisse rolletjes komkommer met een Kaasschaaf Monaco+.


Tip 3: Snijd niet alles al in kleine stukjes

Voor een mooie presentatie hoef je niet alles al voor te snijden. Snijd één stukje/plakje kaas of brood af, leg dit ernaast en laat het voor de rest ongesneden. Zo blijft het langer vers en bespaar je ook nog eens tijd. Leg een handig broodmes en stijlvolle kaasmesjes klaar, zodat iedereen het zelf kan doen.

BOSKA Easter Table


Tip 4: Ga lekker naar buiten om de lente te vieren

Pasen; het begin van de lente! Geniet van de eerste zonnestralen en heerlijke lentegeur door gezellig buiten te borrelen. Het kan soms nog wat fris zijn, maar ook dan blijf je met een smaakvolle kaasfondue lekker warm. Laat je niet tegenhouden door een verdwaalde regenwolk. Span een waterproof zeil boven de tafel en geniet vooralsnog van een borreltafel in de buitenlucht.


Tip 5: Zorg voor genoeg afwisseling

Hoe je paasborrel gegarandeerd een succes wordt? Door rekening te houden met de voorkeuren van je gasten en door af te wisselen. Serveer hartig en zoet, gezond en iets minder gezond. Wat dacht je van een frisse fruitcarpaccio? Of een smaakvolle lentekaasplank?


Tip 6: Ga voor less = more met de paasdecoratie

Een ei hoort erbij, maar met Pasen geldt dit jaar: less = more. Voor een sfeervolle borreltafel heb je namelijk niet veel nodig. Een mooi tafelkleed met servetten in lentekleuren, paaseitjes en gezellige bloemen op tafel is al genoeg. Stijlvol, gezellig én goed voor je portemonnee. Wat wil je nog meer?

BOSKA Easter Table



BOSKA wenst je smaakvolle en gezellige paasdagen toe. Dat wordt genieten!