Tony-reep kun je nu ook op brood smeren eh... schaven

Tony-reep kun je nu ook op brood smeren eh... schaven
AD.nl, 18 oktober 2018, Ellen den Hollander - Het is maar een grapje, want behalve het logo en het rode handvat is er geen verschil met een gewone kaasschaaf. Toch zullen chocoladefans er blij van worden: een echte Tony-chocoschaaf.

Bij Tony's Chocolonely komt de vraag geregeld langs. Wanneer beginnen ze nou eens met broodbeleg? Dat beleg zit er helaas nog niet in (dat heeft te maken met de focus van het chocolademerk op cacao en in beleg zit vaak minder cacao dan in repen). Dus bedacht het merk een ludieke manier om fans hun eigen beleg te laten maken. Met een chocoschaaf.

,,Wij willen chocolade verkopen en de productie 100 procent slaafvrij maken'', legt Pascal van Ham uit. ,,Dat lukt het best als er zoveel mogelijk cacao in onze producten zit. Bij ons aan de lunchtafel gebruikten we vaak al een ouderwetse kaasschaaf om chocola op brood te kunnen eten. Zo kwamen we op het idee om een chocoschaaf te ontwikkelen.''

Dit gebeurde samen met kaasschavenmaker BOSKA in Bodegraven, die het logo van het populaire merk gebruikte en het handvat een opvallende kleur gaf. ,,Het is natuurlijk een dikke vette knipoog'', zegt Van Ham. ,,Het is leuk voor de fans. Die hebben dan aan tafel geen kaas die naar chocolade smaakt.''

De schaaf krijgen fans gratis bij drie repen bij Jumbo. Als ze daar op zijn, kunnen fans de schaaf nog bestellen bij de webshop van Tony's.