Boska viert vijfde editie The New Amsterdam Affair

Boska viert vijfde editie The New Amsterdam Affair

New York City, 30 juni – Zaterdag werd de vijfde editie van The New Amsterdam Affair uitbundig gevierd op het dak van Gary’s Loft in Manhattan. Dit jaarlijkse feest brengt Nederlandse merken in contact met ruim 500 Amerikaanse retailers, foodies en design liefhebbers. Dit jaar was er zelfs een modeshow met een cheese ’n chocolate tintje. Voor de ‘gastheermerken’ Boska, Beemster en Tony’s Chocolonely ziet de toekomst er rooskleurig uit. Speciality food is het snelst groeiende segment in de levensmiddelenindustrie in de Verenigde Staten.

“Amerikaanse consumenten zien kaas als premium food, samen met chocolade, bier, wijn, vlees en vis.” zegt Martijn Bos, CEO van Boska Cheesewares and Chocowares en initiatiefnemer van The New Amsterdam Affair. “Nu het economisch steeds beter gaat in de US, groeit de voorkeur van Amerikanen voor specialty en premium foods. Voor ons ook heel gunstig want daardoor is er ook meer aandacht voor de speciale gereedschappen en accessoires die we maken voor kaas en sinds kort ook voor chocolade”

Timing
The New Amsterdam Affair (NAA) wordt gehouden als in New York de 64ste editie van de Summer Fancy Food Show plaatsvindt. Een vakbeurs georganiseerd door de Specialty Food Association (SFA), een non-profit organisatie met meer dan 3.500 leden waaronder ambachtelijke producenten, importeurs, inkopers en ondernemers. Dit jaar telt de show meer dan 2.600 exposanten uit 54 landen die samen meer dan 200.000 speciality foods presenteren. “The New Amsterdam Affair houden we bewust nu. Zoveel Foodies in de stad mag je niet zomaar laten lopen,” lacht Bos.

Relatie
“Voor Tony’s Chocolonely is de NAA een mooie gelegenheid om onze key accounts op een informele manier en in een fun setting te ontmoeten. Het draagt bij aan het uitbouwen en versterken van de relatie.” Beaamt Dena White, US Marketing Manager bij Tony’s Chocolonely. Het Nederlandse chocolademerk heeft recent twee nieuwe, 100% slaafvrije chocolade smaken op de Amerikaanse markt geïntroduceerd: Milk Chocolate Hazelnut, and Dark Milk Chocolate Pretzel Toffee.

Beemster is sinds de start van het event in 2014 de exclusieve kaas partner. Mary Caldwell, verantwoordelijk voor de marketing in de VS licht toe: “De groei van dit jaarlijkse event is het bewijs voor het toenemende succes van Nederlandse merken in de VS, net zo als voor de ondersteunende en samenwerkingsgezinde aard van de Nederlands-Amerikaanse gemeenschap.”

Chocowares
Boska maakt van de gelegenheid gebruik om de VS te laten kennismaken met haar “Chocowares”. Sinds 1896 is het Nederlandse merk de norm in kaasgereedschap voor professioneel en thuisgebruik, de liefde voor andere food categorieën zorgt voor een ontwikkeling. “We willen mensen samenbrengen en maximaal laten genieten van goed eten met de juiste tools. 120 geleden zijn we gestart met een passie voor kaas, maar onderweg zijn we verliefd geworden op chocola. Vandaar onze nieuwe collectie: Chocowares.”, aldus Bos. De officiële introductiecampagne van Chocowares volgt later.