BOSKA toont impact aan als gecertificeerde B Corp™

BOSKA toont impact aan als gecertificeerde B Corp™

Bodegraven, 11 mei 2023 - BOSKA Food Tools, de fabrikant van slimme tools voor kaas, chocolade, pizza en vlees & vega, publiceert haar eerste Impact Report als gecertificeerd B Corp™. In het rapport worden de voortgang van maatschappelijke en duurzame initiatieven en de continue verbeteringen beschreven. Het doel van BOSKA is om aan te tonen hoe het bedrijf prioriteit geeft aan mens, milieu en samenleving, terwijl het verder definieert hoe de sociale en ecologische impact kan worden verbeterd.

Een continue reis
Om een B Corp™ te worden, moet een bedrijf een positieve bijdrage leveren op het gebied van management, milieu, medewerkers, klanten en gemeenschap met een minimale score van 80 op een schaal van 0 tot 200. Stijgend van 44 punten in 2021 naar 88,9 punten in november 2022 heeft BOSKA nu één van de meest gewaardeerde certificeringen met betrekking tot sociale en duurzaamheidsprestaties. BOSKA erkent echter dat de B Corp™-status een voortdurende reis is om blijvende, positieve verandering teweeg te brengen.

"Acht jaar nadat we de ongelooflijk inspirerende oprichters van B Corp™ hadden ontmoet, beseften we dat de oplossing voor een duurzaam BOSKA - en een duurzame wereld - iets was dat we al in ons bloed hadden: kwaliteit", zegt Martijn Bos, eigenaar van BOSKA. “We hebben indrukwekkende vooruitgang geboekt door een gecertificeerde B Corp™ te worden, maar we erkennen dat er nog genoeg te doen is. We zullen blijven streven om beter te worden en hard werken om onze ambitieuze doelen voor de toekomst te behalen.”

"Door onszelf verantwoordelijk te houden en transparant te zijn over het proces met alle stakeholders, motiveren we onszelf om elke dag te verbeteren, prioriteit te geven aan onze positieve impact en onderweg een beetje plezier te hebben", vervolgt Bos. "De hoop van BOSKA is dat het delen van onze uitdagingen en onze vooruitgang niet alleen de industrie maar ook de wereldwijde gemeenschap zal helpen om verandering door te voeren."

Vermindering van de milieu-impact
Duurzaamheid wordt in aanmerking genomen in alle aspecten van het bedrijf; van productie tot kantoor en werknemers. De missie "Kwaliteit is Duurzaamheid" is de overtuiging dat een klant eenmalig een BOSKA Food Tool hoeft aan te schaffen, dus minder verspilling en energieverlies. Deze strategie is van toepassing op elke productiehoek, van de materialen die BOSKA gebruikt, waaronder hout, steen en staal, tot het overschakelen op plasticvrije verpakkingen die volledig zijn gemaakt van natuurlijke hulpbronnen en het transport van goederen. Hoewel staal en keramiek een hogere CO2-uitstoot hebben, zorgt BOSKA ervoor dat hun food tools een leven lang meegaan, waardoor het totale afval op de planeet en de transportemissies worden verminderd. Ook de overgang van het assortiment van 10 jaar garantie naar levenslange garantie is een essentieel onderdeel van dit proces. BOSKA producten zijn nu ontworpen in een neutrale, tijdloze stijl met ultieme functionaliteit om generaties lang van te genieten.

Compensatie CO2-uitstoot
Om de huidige CO2-uitstoot van BOSKA te helpen compenseren, werkt het bedrijf samen met de non-profitorganisatie Justdiggit. Met de bijdrage aan Justdiggit wordt ervoor gezorgd dat er 629 CO² wordt vastgehouden in vergroende gebieden in Singida in Tanzania. Dit staat gelijk aan de jaarlijkse CO² emissies van BOSKA. Daarnaast kan Justdiggit met de bijdrage 235 ha droog land vergroenen, 3.278 bomen terugbrengen, 62,9 miljoen liter water vasthouden en de levensomstandigheden van 785 mensen positief beïnvloeden.

Investeren in werkcultuur en werknemers
BOSKA gelooft er heilig in dat medewerkers de innovatie en groei stimuleren die de organisatie nodig heeft. Door een ondersteunende en inclusieve werkomgeving te bieden, stimuleert BOSKA diverse perspectieven die creativiteit kunnen aanwakkeren en de organisatie helpen nieuwe kansen te ontdekken en te grijpen. Naast professionele ontwikkeling door middel van doorlopende onderwijs- en trainingsprogramma's, blijft BOSKA van algemeen welzijn een prioriteit maken, zoals het gezamenlijk sporten tijdens de werkweek en evenwicht tussen werk en privéleven.

Bijdragen voor het goede doel
BOSKA geeft prioriteit aan het helpen van individuen en organisaties die een positieve impact hebben op de samenleving door doelen en initiatieven te ondersteunen die sociaal welzijn, onderwijs en andere prominente kwesties bevorderen. Op dit moment gaat 0,1% van de omzet naar een goed doel, BOSKA streeft ernaar de donaties de komende jaren te verhogen naar 0,2%.

De weg voorwaarts
Om geleidelijk te evolueren naar een impact organisatie, streeft BOSKA naar het effectief meten van het percentage tevreden en betrokken werknemers, het bieden van interne trainingen en het opnemen van duurzame KPI's, evenals het promoten van vrijwilligerswerk en het verhogen van inkomsten uit donaties. Op milieugebied hanteert BOSKA een strategie van vermijden (minimaliseren), rehabiliteren en compenseren, terwijl het de positieve impact op sociaal vlak blijft vergroten. Het bedrijf streeft ernaar acties uit te voeren, waaronder product(her)ontwerp, slimmere productieprocessen, minder verpakking, duurzame verzending en productie dichter bij de natuurlijke hulpbronnen of de eindgebruiker.

Kwaliteit = duurzaamheid: BOSKA Food Tools for Life