Warme appel met kaneel, speculaaskruimels en vanille ijs

Warme appel met kaneel, speculaaskruimels en vanille ijs

Heerlijk nagerecht voor 4 personen

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 8 bollen vanille ijs
  • 8 speculaasjes (of Lotus koekjes/andere koekjes naar keuze)
  • Honing (naar smaak)
  • Kaneel (naar smaak)
  • Optioneel: slagroom

Perfect voor

BOSKA Partyclette ToGo®

Bereidingswijze:

  1. Snij de appels in de lengte in 4 stukken. Verwijder het klokkenhuis en snij de stukken appel in dunne partjes. Indien gewenst kun je de partjes nog door de helft snijden.
  2. Steek de waxinelichtjes van de Partyclette ToGo® aan. Plaats het non-stick pannetje erop en laat het alvast goed opwarmen. Meng ondertussen de stukjes appel in een kom met de honing en vervolgens de kaneel.
  3. Leg een aantal appelpartjes op het pannetje van de Partyclette ToGo®. Gril de appel totdat het warm is. Afhankelijk van de dikte, zou dit ongeveer 5 minuten moeten duren. Draai de appel tussentijds om zodat beide kanten verwarmd worden.
  4. Schep 2 bolletjes ijs op een bord of kom en schuif de warme appel er met de spatel van de Partyclette ToGo® bij. Verkruimel 2 speculaasjes en strooi dit eroverheen.
  5. Maak het eventueel af met een flinke dot slagroom. Herhaal deze stappen voor de overige 3 borden/kommen ijs.

Tip: Laat iedereen zelf zijn eigen toetje maken!
Ben je opzoek naar een origineel nagerecht? Zet de Partyclette ToGo® en de rest van de ingrediënten na het eten op tafel en laat iedereen zijn eigen toetje maken.

Tip 2: Dit recept is ook geschikt voor de andere raclette apparaten van BOSKA. Daarnaast kun je de Partyclette ToGo® pannetjes ook op de barbecue gebruiken. De bereiding zal dan in beide gevallen net iets afwijken.