Stokbrood met warme Gorgonzola, peer en walnoten

Stokbrood met warme Gorgonzola, peer en walnoten

Smaakvol borrelhapje voor meerdere personen

Ingrediënten

  • 2 á 3 peren
  • 1 stuk Gorgonzola (ca 150 gram)
  • 2 handjes walnoten
  • 1 stokbrood
  • Honing (naar smaak)
  • Verse tijm (naar smaak)

Perfect voor

BOSKA Partyclette ToGo®

Bereidingswijze:

  1. Bak het stokbrood zoals op de verpakking is aangegeven. Snij het vervolgens in plakken.
  2. Snij de peren in de lengte in partjes. Vergeet niet om het klokhuis weg te snijden.
  3. Steek de waxinelichtjes van de Partyclette ToGo® aan. Plaats het non-stick pannetje erop en laat het alvast goed opwarmen. Snij ondertussen de Gorgonzola in reepjes.
  4. Leg een aantal partjes peer (ca 5 stuks) in het warme Partyclette ToGo® pannetje, met genoeg ruimte ertussen om hier straks de Gorgonzola tussen te leggen. Gril de peer totdat het warm is. Afhankelijk van de dikte, zou dit ongeveer 4 minuten moeten duren. Draai de peer tussentijds om zodat beide kanten verwarmd worden.
  5. Plaats de reepjes Gorgonzola tussen de peer partjes en laat het in ongeveer 1 minuut smelten. Schenk hier honing naar smaak overheen.
  6. Gebruik de spatel van de Partyclette ToGo® om 1 reep Gorgonzola en 1 partje peer op een stuk stokbrood te schuiven. Maak het naar smaak af met tijm en walnoten.

Tip: laat het brood even afkoelen voordat je het snijdt. Is het brood te warm, dan druk je het tijdens het snijden snel plat.

Tip 2: Dit recept is ook geschikt voor de andere raclette apparaten van BOSKA. Daarnaast kun je de Partyclette ToGo® pannetjes ook op de barbecue gebruiken. De bereiding zal dan in beide gevallen net iets afwijken.

Laat je visite de Partyclette ToGo® zelf uitproberen!

Ben je opzoek naar een origineel borrelmoment? Snij de peer, Gorgonzola en het stokbrood dan alvast van te voren en leg het samen met de overige ingrediënten klaar op tafel. Op deze manier kunnen je gasten zelf hun hapjes met de Partyclette ToGo® maken!